top of page

Bezienswaardigheden

GOUFFRE

DE LANTOUY

De verschijning van een mysterieuze afgrond, onthuld door een legende... 

De moeite waard
om een kijkje te nemen

  • Belcastel ligt aan de oevers van de rivier de Aveyron en behoort tot een van de mooiste dopren van Frankrijk. Het kasteel van Belcastel Het is één van de mooiste kastelen in de Aveyron, die het dorp domineert. Het imposante gebouw dateert uit de 11e eeuw en bestaat uit een vierkante kasteeltoren en hoektorens. 

  • De Prehistorische grot van Foissac, vormt een opmerkelijk natuurlijk ondergronds museum. De rivier die je tijdens het bezoek ontdekt, bereikt de oppervlakte na een kilometerslange doorgang die onder de vallei van de Lot doorstroomt.Het ligt op ca. 4 km. van de gîte.

  • Onderaan het dorpje Peyrusse le Roc ligt in een groene, ongerepte omgeving een werkelijk prachtige middeleeuwse locatie. Een aangenaam hellend weggetje vanuit het dorpscentrum, neemt je mee naar de verschillende bezienswaardigheden die op deze locatie te bewonderen zijn.

  • Conques is beroemd dankzij zijn romaanse abdijkerk en staat op de wereld erfgoed lijst van de UNESCO. Het is onderdeel van de pelgrimsroute Santiago de Compostella en is om meerdere redenen een bezoekje waard. Conques is een belangrijke stopplaats voor de bedevaartgangers maar ook zeer interessant voor de liefhebbers van architecturaal erfgoed.

Zwemmen

Mocht je behoefte hebben aan een frisse duik dan heb je de keuze uit diverse meren zoals het Lac du Tolerme en de rivier de Lot of de Célé. Op sommige plekken langs het water zijn strandjes aangelegd. Als je van de totale rust wilt genieten, kies dan ergens een plekje in de ongerepte natuur. Het water is van prima zwemkwaliteit dankzij de zuiveringsinstallaties en wordt regelmatig gecontroleerd.

Kanoën - Kajakken - Suppen

Langs de rivier de Lot liggen vele karakteristieke dorpjes. Er zijn diverse aanlegplaatsen voor kano’s en kajaks. De vaarroutes zijn voor iedereen toegankelijk, dus ideaal voor recreatieve kanovaarders. Bij Passion Aventure in Marcilac sur Célé in de Lot, mag je zelfs je hond meenemen op avontuur.

 Favoriet

 

  1. Gouffre de Padirac één van de bekendste en spectaculairste grotten van Frankrijk. De ingang bestaat uit een enorm gat in de grond, met een doorsnede van meer dan veertig meter. In de grot stroomt een rivier, waar je met gondels doorheen vaart.

  2. Saint Cirq Lapopie,één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het ligt hoog boven de rivier de Lot. De weg naar het dorp is al zeer de moeite waard. Het telt talloze galeries en leuke winkeltjes. Er is tevens een museum gevestigd.

  3. Rocamadour gebouwd op een rots boven de rivier, is al eeuwen een trekpleister voor reizigers en toeristen. Een unieke combinatie van geschiedenis (pelgrimsoord), gezelligheid, kunst en een prachtig landschap. 

  4. Najac strekt zich uit langs één enkele straat. Het dorp is neergestreken op een rotsachtige bergkam van uitzonderlijke lengte. Aan het einde, het imposante versterkte kasteel. Daaronder, de meanders van de rivier Aveyron.

  5. De markt op donderdagochtend in Villefranche de Rouergue, met zijn geuren en kleuren van de streek. 

bottom of page