top of page

Over Ons

Maison-le-Toutou

Onze droom begon in 2015

Wij, Miranda en Guillaume, zijn in oktober 2015 samen met onze honden verhuisd naar de Aveyron. Hierdoor ging een droom van ons in vervulling. Ontsnappen aan het drukke en gestreste leven in Nederland. 

Wij fantaseerde al jaren van een eigen onderneming in Frankrijk, waar honden centraal zouden staan. Want honden spelen een grote rol in ons leven en zijn een grootte passie van ons. Een leven zonder honden, kunnen wij ons echt niet meer voorstellen. 

In totaal zijn we 5 jaar bezig geweest met de voorbereidingen voor onze emigratie. Het bleek nog niet zo eenvoudig om op zoek te gaan naar een geschikte locatie voor de verhuur van een hondvriendelijk vakantiehuis. Maar ook zeker niet onbelangrijk, een plek waar wij zelf graag zouden willen wonen.

 

Uiteindelijk, na veel bezoeken van ‘net niet’ en ‘nog erger dan een bouwval’ huizen, kwamen we via een gouden tip terecht in het gehucht ‘Vernet le Bas’ behorende bij de gemeente Balaguier d’Olt in de Occitanie. Toen wij elkaar ter plekke aankeken wisten we het direct, ‘dit was het droomhuis wat wij zochten’. 

Vijf maanden later verhuisden wij naar het Zuiden van Frankrijk en namen we voor goed afscheid van Breda. We zijn direct gestart met de verbouwing van de vakantiewoning. Tijdens de verbouwing raakte wij ervan overtuigd dat wij heel veel baasjes met hun honden blij zouden gaan maken met deze plek.

 

Een plek waar je midden in een geweldig mooie natuur zit, waar het je aan niets ontbreekt en je helemaal tot rust kan komen. Een naam voor onze onderneming hadden we al bedacht.

 

 ‘Maison le Toutou’ dat ruim vertaald ‘het huis van de hond’ betekent. 

Op vakantie met je hond kan een enorme uitdaging worden

Jij bent niet voor niets op onze website terecht gekomen en je wilt waarschijnlijk heel graag je hond(en) overal mee naar toe nemen. Honden maken nu eenmaal onderdeel uit van ons dagelijkse leven en dus is het ook vanzelfsprekend dat ze met je mee op vakantie gaan.

 

Wij zelf hebben het echt ook wel een keer geprobeerd zonder onze honden. Misschien herken je dat, in zo’n

‘All Inclusive’ accommodatie met meerdere zwembaden, restaurants en aan een azuurblauwe zee.

Omdat wij buiten het seizoen vlogen kregen we er ook nog eens gratis twee extra vakantiedagen bij van de touroperator. De vakantie duurde in onze beleving ‘eeuwen’. We misten het gewoon om lekker relaxed wakker te worden met die altijd vrolijk kwispelende staarten en het eindeloos wandelen en genieten met onze harige vrienden in de natuur. Na twee dagen beloofde wij elkaar dat we nooit meer zonder onze honden op vakantie zouden gaan. Wat waren wij blij toen we ze bij thuiskomst weer kwispelend terugzagen.

 

Maar misschien herken je dit ook wel; het op zoek gaan naar een voor onze honden geschikte vakantiehuisje is altijd weer een enorme uitdaging. Boven aan ons wensenlijstje staat namelijk ‘een goede afgesloten privé tuin’. Maar uit ervaring weten wij inmiddels dat ‘goed afgesloten’ een heel ruim begrip lijkt te zijn voor anderen. Waarom wij die omheinde tuin zo graag willen heeft te maken met Cooper. Hij is een echte ‘Houdini ’en kreeg het voor elkaar om uit een tuin van een vakantiehuis te ontsnappen, waarbij de eigenaar ons vooraf garandeerde dat er nog nooit een hond uit zijn tuin ontsnapt was. Nou het is onze Cooper gelukt. Wij waren nog maar net 5 minuten gearriveerd. En ondanks dat de beste man het ‘gat’ in de omheining snel gefikst had, hielden wij Cooper de hele vakantie extra in de gaten. En weg was onze zorgeloze, ontspannen vakantie! En dit was helaas niet onze eerste en laatste ervaring.

 

Vandaar dat een ‘goede afgesloten tuin’ bij ons dan ook betekent dat je zeker kan zijn dat je hond niet ontsnapt. Want wij hebben alles wel twee keer laten checken door Cooper.  

 

Ervaringen-Maison-le-Toutou

Over de gasten van
Maison le Toutou

Onze gasten komen zowel uit Nederland als België en zijn voornamelijk Nederlandstalig. Meer dan de helft van onze gasten komen minstens één keer terug om te genieten van het huisje en de omgeving.

 

Ons doel is geslaagd als hondeneigenaren van hun vakantie kunnen genieten, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken.

 

Daarnaast geeft het ons veel voldoening als onze gasten tevreden, uitgerust en vol mooie herinneringen met hun viervoeters terug keren naar huis.

zwemmen-met-je-hond
hondvriendelijke-vakantiewoning

Over Miranda 

Naast dat ik veel voldoening haal uit 'Maison le Toutou', besteed ik veel tijd aan mijn online 'Orthomoleculaire Praktijk voor honden' Food&Dogs. 
Het welzijn van mijn eigen maar ook andermans honden is iets waar ik mij altijd al mee bezig heb gehouden.

 

Mijn roots liggen in het Toerisme. Na mijn middelbare school ben ik ‘Toerisme & Recreatie’ gaan studeren en heb ik een aantal jaren in het buitenland gewerkt. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de Politie waarnaast ik ook weer deeltijd ben gaan studeren en vervolgens in de Jeugdhulpverlening terecht ben gekomen.  Ik heb in het verleden al meerdere studies gevolgd die te maken hebben met de gezoneheid van honden. Zo ben ik gediplomeerd ‘Massagetherapeut voor Honden’ en heb ik de opleiding 'Medische Basis Kennis en Homeopathie voor honden en katten' gevolgd. Omdat studeren nu eenmaal in mijn bloed zit heb ik in 2024 de opleiding ‘Integraal Voedingstherapeut voor Hond en Kat’ afgerond.

 

In mijn vrije tijdben ik veel in de natuur te vinden. Ik geniet dan ook samen met mijn honden van onze dagelijkse wandelingen. Daarnaast houd ik van koken en lekker eten en word ik heel blij van gezelschapsspelletjes.    

Over Guillaume

Ik ben geboren en opgegroeid in de Ardéche (Zuid-Frankrijk). Op mijn zestiende ben ik naar Nederland verhuisd en heb ik, na mijn opleiding, voor diverse bouwwinkels en aannemers in de bouw gewerkt. In 2004 ben ik als zelfstandig ondernemer mijn eigen klusbedrijf gestart in Breda. Ik heb elf jaar voor vele tevreden klanten, zowel particulieren als bedrijven, diverse opdrachten mogen uitvoeren.

 

'Maison le Toutou' was mijn eerste en eigen project in Frankrijk. Ik heb de verbouwing van de hondvriendelijke vakantiewoning geheel zelfstandig uitgevoerd, met hier en daar een helpende hand van een behulpzame buurman. Tijdens de verbouwing en inrichting van de vakantiewoning, heb ik zoveel mogelijk geprobeerd om de stijl en de sfeer van het oude, kleine schooltje te behouden. In 2017 heb ik mijn klusbedrijf nieuw leven in geblazen, hier in Frankrijk.

 

Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd te sleutelen aan een van mijn oude brommers en mee te rijden met georganiseerde brommertochtjes. Hierdoor kom je op plekken en in gehuchtjes waar je zelf niet zo snel zou komen. Daarnaast ga ik graag met mijn honden op pad en geniet er enorm van als ik zie dat zij het naar hun zin hebben. 

Biloute & Guillaume_edited.png

Waar wij oprecht blij van worden

Wij verhuren onze vakantiewoning speciaal aan hondeneigenaren, omdat wij ons realiseren dat er meer vraag dan aanbod is. Om ons succes te realiseren hebben wij onze eigen ervaring hierin meegenomen. De woning is praktisch en hondvriendelijk ingericht. Alles wat je nodig hebt voor je hond aanwezig. De privé tuin is goed omheind en afgesloten en zijn er volop wandel- en zwemmogelijkheden in de omgeving.

 

Inmiddels bieden wij ook extra service aan om het verblijf voor onze gasten nog comfortabeler te maken. Met de verhuur hebben we al veel honden en 'hun mensen' gelukkig en uitgerust weer zien vertrekken en ook veel voor een tweede of meerdere keren terug zien komen. Een nadeel is dat wij vaak al ruim voor het seizoen volgeboekt zijn. Een periode op tijd vastleggen of een optie nemen is dan ook sterk aan te raden.

 

Dus wie weet …

À Bientôt!

Miranda & Guillaume 

   C00per - Jémie

bottom of page